7. luokka

Sirkus

Seiskaluokille tarjotaan syyslukukauden alussa sirkustyöpajat osana koulupäiviä tai ryhmäytymispäivien yhteydessä. Sirkuselementtien kuten helppojen liikkumis-, ilmaisu- ja tekniikkaharjoitteiden kautta uudet seiskaluokkalaiset pääsevät etsimään omaa sekä ryhmän yhteistä luovuutta. Työpajassa kokeillaan mm. vanteita sekä erilaisia jongleerausvälineitä. Työpajan tarkoituksena on tarjota onnistumisen kokemuksia, etsiä luovia tapoja liikkua yksin ja yhdessä sekä rohkaista itsensä ilmaisemiseen soveltavan sirkustoiminnan keinoin.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo toteuttaa sirkustyöpajat yhteistyössä Seinäjoella toimivien sirkusalan toimijoiden kanssa.

Sirkuspajojen ajankohdat sovitaan koulukotaisesti lukuvuoden alussa.

Sirkukseen ja muihin taidealoihin liittyviä työpajoja ja esityksiä löydät Kulttuuripalvelutarjotin -esitteestä: https://epliitto.fi/wp-content/themes/epliitto/docs/kulttuuripalvelutarjotin_VALMIS_low.pdf

Huom! Kulttuuripalvelutarjottimen sisällöt ovat koulujen omista määrärahoista kustannettavia.

Arkkitehtuuri

7. luokkien oppilaat tutustuvat Alvar Aaltoon ja Seinäjoen Aalto-keskukseen Seinäjoen oppaiden opastetuilla kierroksilla kevätlukukauden alussa. Lisäksi oppilaat perehtyvät Aallon tuotantoon ja sen erityispiirteisiin sekä Seinäjoen kaupungin kehittymiseen ja rakentumiseen.

Kouluilla omatoimisesti toteutettavissa työpajoissa suunnitellaan ja toteutetaan julkisten rakennusten pienoismalleja ja hahmotellaan niistä kaupunkitilaa, kortteleita ja katutiloja.

Kuvataiteen valinnaisaineiden tunneilta on mahdollisuus tehdä vierailu kaupungin kaavoitukseen. Vierailusta kiinnostuneet ottavat yhteyttä Aila Taivalmäkeen, aila.taivalmaki@seinajoki.fi.

Kokonaisuuteen kuuluu arkkitehtuurikasvatuksen esite, joka sisältää arkkitehtuuriin liittyviä tehtäväehdotuksia sekä hyödyllisiä linkkejä erilaisiin arkkitehtuurikasvatuksen materiaaleihin. Tehtävät tarjoavat aiheita moniin eri oppiaineisiin. Ne sopivat myös monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja ilmiöpohjaisen opetuksen toteuttamiseen.

 

Esite: Yläkoulujen arkkitehtuurikasvatus (pdf. 886 kt)

Arkkitehtuuritehtävä

Kulttuuripalvelut tuottaa arkkitehtuurikasvatuksen sisältöjä yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan museon, Seinäjoen oppaiden, Aalto-kaupunkien verkoston ja muiden arkkitehtuurialan toimijoiden kanssa.

Valtakunnallinen Elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on 0.–9. luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään vuosittain lokakuun alussa.

Koulujen elokuvaviikolla on mahdollisuus tutustua elokuvaan monipuolisesti taiteena, kulttuurina ja kielenä. Sivuston laadukkaat materiaalit ovat vapaasti käytettävissäsi maksutta ympäri vuoden. Tältä sivulta löydät lisätietoa erilaisista palveluista, elokuvakasvatusalan toimijoista sekä tavoista käyttää elokuvaa osana kouluopetusta. Etusivu – Elokuvaviikko