Kirjastoseikkailu

Seinäjoen pääkirjasto sekä Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastot kutsuvat alueensa esikoululaiset vuosittain tutustumaan kirjastoon. Toiminnallinen tutustumiskäynti sisältyy kirjaston ja päivähoidon yhteistyösuunnitelmaan.

Eskarifestarit

Eskarifestarit on esikoululaisten oma taidefestivaali, joka järjestetään keväisin koulumaailman kynnykselle siirryttäessä. Eskarifestarit-konseptiin kuuluu esityksiä, tapahtumissa toteutettavia vuosittain vaihtuvia taiteenalakohtaisia työpajoja sekä päiväkodeille lähetettyjä ennakkotehtäviä. Konseptin tuotannon ja sisällön toteuttaa Lastenkulttuurikeskus Louhimo monialaisen ja vaihtuvan yhteistyöjoukon kanssa.

Kirjastoseikkailujen ja Eskarifestareiden järjestäjät tiedottavat esikoulutoimipisteisiin tarkemmista sisällöistä sekä ajankohdista.

Vinkkejä eskarin omaehtoiseen kulttuuritoimintaan

Kirjastosta lainattavat Kulttuurikurkistus-salkut (Kuvat kiertää -taidesalkku, draamasalkku, rokkiboksi) löytyvät Eepos-kirjastosta hakusanalla Kulttuurikurkistus-salkku: varhaiskasvatus ja alakoulu. Tarja Polari -taidesalkku.

Hyödynnä myös ykkösluokkien ympäristökasvatuspaketin tehtäviä soveltamalla niitä ikäluokalle sopiviksi.