Museoretket

Museoretkillä opitaan paikallisesta historiasta

Seinäjoen museoiden museoretket tutustuttavat oppilaita omaan kotiseutuun ja sen historiaan.

Kulttuurimatkaan sisältyy tänä lukuvuonna 5. luokille Aallon arkkitehtuuria ja vapaaehtoista maanpuolustusta Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa. Vaihtoehtoisesti on mahdollisuus tutustua Lotta Svärd -järjestöön verkkonäyttelyn avulla: https://tarinasoitin.fi/eplotat

Etelä-Pohjanmaan museo on lukuvuoden 2021-2022 suljettu, mutta sen sijaan museoon on mahdollista tutustua vaikka pelaamalla. Tervetuloa Liinamaahan –pelissä voit tutustua Liinamaan pihapiiriin ja entisajan askareisiin. Parhaiten pelaaminen käy verkkoselaimella. https://simmer.io/@Seinajoenmuseot/liinamaa

Museoretkiä järjestetään kevätlukukauden aikana. Museo lähettää kouluille tarkemmat tiedot sisällöistä, ajankohdista ja ilmoittautumisesta.

Lisätietojamuseot@seinajoki.fi, p. Suojeluskunta- ja lottamuseo 06 416 2734

Arkkitehtuurikasvatus

5. luokat tutustuvat omatoimisesti omaan lähiympäristöön, Alvar Aaltoon ja Aallon tuotantoon.

Kouluilla järjestetään syksyn ja kevään aikana arkkitehti Mia Kellberg-Hakalan ohjaamat luokkakohtaiset arkkitehtuurityöpajat. Työpajoissa suunnitellaan ja toteutetaan puupalikoista kaupunki valmiille karttapohjalle. Työpajaan liittyy opettajille lähetettävä ennakkomateriaali, joka käydään läpi joko ennen työpajaa tai sen jälkeen.

Seinäjoen kaupungintalon sininen klinkkeriseinä.
Seinäjoen kaupungintalon klinkkeriseinä.

Kokonaisuuteen kuuluu arkkitehtuurikasvatuksen esite, joka sisältää arkkitehtuuriin liittyviä tehtäväehdotuksia sekä hyödyllisiä linkkejä erilaisiin arkkitehtuurikasvatuksen materiaaleihin. Tehtävät tarjoavat käsiteltäviä aiheita moniin eri oppiaineisiin. Ne sopivat myös monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja ilmiöpohjaisen opetuksen toteuttamiseen.

Suojeluskuntamuseon sisäportaikko
Suojeluskuntamuseon portaikko

Kulttuuripalvelut tuottaa arkkitehtuurikasvatuksen sisältöjä yhteistyössä Seinäjoen museoiden, Seinäjoen oppaiden, Aalto-kaupunkien verkoston ja muiden arkkitehtuurialan toimijoiden kanssa.

Lataa esite (pdf):

Sanataide

Kirjaston ja koulun yhteistyösuunnitelmaan sisältyy kirjavinkkaus kaikille Seinäjoen viidesluokkalaisille. Vinkkaustunti toteutetaan joko kirjastossa tai koulussa.

Koulujen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on 0.–9. luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään vuosittain lokakuun alussa.

Koulujen elokuvaviikolla on mahdollisuus tutustua elokuvaan monipuolisesti taiteena, kulttuurina ja kielenä. Sivuston laadukkaat materiaalit ovat vapaasti käytettävissäsi maksutta ympäri vuoden. Tältä sivulta löydät lisätietoa erilaisista palveluista, elokuvakasvatusalan toimijoista sekä tavoista käyttää elokuvaa osana kouluopetusta.