Tanssi

Tanssityöpaja ohjaa oppilaat tanssin maailmaan hyödyntäen eri tanssilajien tekniikan perusteita. Tanssityöpajassa opitaan, millainen voisi olla tanssitunnin rakenne, millaisia asioita siellä harjoitellaan ja miten kaikki voivat osallistua tanssitunnille, vaikka aikaisempaa harrastustaustaa ei olisi. Harjoituksissa opetellaan kuuntelun ja seuraamisen merkitystä, sekä harjoitellaan liikkeen yhdistämistä rytmiin tai musiikkiin. Opetellaan pari- ja ryhmätyötaitoja sekä oman liikkeen tuottamista.

Tanssityöpajoja toteutetaan kouluilla syys- ja kevätlukukauden aikana. Työpajan ohjaa tanssipedagogi Susanna Isotalo ja ne toteutetaan yhteistyössä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa.

Teatteri

Kakkosluokkien oppilaat vierailevat Seinäjoen kaupunginteatterin tai Seinäjoella toimivien vapaiden teattereiden esityksissä. Esityksiin liitetään materiaalia luokkatyöskentelyyn.

Teatteriin tutustuminen voi olla myös kiertävien teattereiden vierailuja kouluissa, työpajoja tai teatterialan ammattilaisen tapaamisia.

Lukuvuoden 2024 teatterisisältönä on Seinäjoen kaupunginteatterissa esitettävä koko perheen fantasiaseikkailu Ronja Ryövärintytär. Esitykset ovat tulossa 2. luokille toukokuussa. Tarkemmista ajankohdista ollaan yhteydessä suoraan opettajiin.