Lainaamo 

Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan 10–20 -vuotiaat lapset ja nuoret voivat lainata Louhimon lainaamosta itselleen harrastevälineitä. Lainaamon idea on tarjota harrasteväline käyttöön ajalle, jolloin nuori voi testata omaa motivaatiotaan kyseisen harrastuksen parissa tai esimerkiksi kerätä rahaa oman välineen hankintaan. Lainalle tarjotaan pääasiassa soittimia, soitinlaitteita sekä sirkusvälineistöä. Lainattavia sirkusvälinesettejä on kaksi, Jongleeraussetti ja Erikoisvälineiden setti.
Ilmoitetut laina-ajat ovat suuntaa antavia ja niitä voidaan soveltaa tapauskohtaisesti. Erilaisten kysymysten tai huollon tarpeen ilmetessä voit olla yhteydessä Louhimoon. Lainaamon palvelut ovat täysin maksuttomia. 

Täytä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä! 
Tutustu lainattavaan välineistöön täällä.

Sosiaalinen ja soveltava sirkus

Louhimon sirkustoiminta suunnitellaan aina kohderyhmä ja toiminnan tavoitteet huomioiden. Toiminta perustuu sosiaalisen sirkuksen toiminnan periaatteisiin ja sirkustoimintaa sovelletaan monimuotoisesti eri kohderyhmien kanssa. 

Sirkustyöpajoja on toteutettu muun muassa perusopetuksen valmistavan opetuksen ryhmille kouluissa, lastensuojelun perheohjauksen asiakasperheille sekä monitaiteisena kokonaisuutena erityisluokille.
Sirkustoimintaa on toteutettu myös etsivän ja erityisnuorisotyön kanssa. Syty! omaan elämään -kokonaisuuksissa vuosina 2016–2018 joukko nuoria pääsi harjoittelemaan sirkustoimintaa osana tapaamispäiviään. Heidän kanssaan rakennettiin myös omat sirkusvälineet. Sirkustoiminta tähtäsi ryhmän kanssa toteutettavaan tulisirkusesitykseen ja led-välineillä toteutettuun valosirkustoiminnan kuvaamiseen.

Sosiaalinen sirkus on sirkustoimintaa, jossa sirkus toimii välineenä muiden taitojen tai tavoitteiden saavuttamiseen. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi osallisuuden ja toimijuuden tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy tai vuorovaikutuksen tukeminen. Sosiaalisen sirkuksen toiminnan suunnittelussa korostuvat osallistujaryhmän toimintakyvyn, kiinnostuksen kohteiden sekä valmiuksien huomioiminen, ja toisaalta osallistumisen esteiden poistaminen.

Lähde: Suomen nuorisosirkusliitto: https://snsl.fi/sosiaalinen-sirkus/#.YeAq6iaxW70