Sanataide

Kirjaston ja koulun yhteistyösuunnitelmaan sisältyy pääosin kirjastopalvelujen kustantama kirjailijavierailu kaikille kaupungin kolmasluokkalaisille. Vierailun toteutuksesta ja ajankohdasta sovitaan vuosittain koulujen johtajien ja kolmasluokkalaisten opettajien kanssa.

Visuaaliset taiteet

Kulttuurimatka tarjoaa kaikille Seinäjoen perusopetuksen 3. luokille taidepajan Taidehallilla. Taidepaja sisältää opastetun kierroksen nykytaidenäyttelyssä ja työpajaosion, jossa tehdään tehtäviä näyttelyn teemaan liittyen. Pakettiin voi sisältyä myös ennakkotehtävä ja jälkipuintimateriaalia kouluilla hyödynnettäväksi.

3. luokkalaiset vierailevat Taidehallissa keväällä 2024. Vierailusta ollaan yhteydessä 3. luokkien opettajiin.

Lisätietoa näyttelystä: www.seinajoentaidehalli.fi

Kalevan Navettaan voi tutustua katsomalla videon Kuka hiipii Kalevan Navetassa?

Eri-ikäisiä ihmisiä Seinäjoen Taidehallin näyttelyssä Halli-tilassa.
Kuva: Elina Teitti

Seinäjoen kansalaisopiston koululaispäivä

Kansalaisopiston koululaispäivä uudella Tammikampuksella tarjoaa huhtikuussa mukavan kevätpäivän 3. luokkien arkeen. Koululaispäivän ohjelma suunnitellaan ja toteutetaan ikäryhmän mukaisesti ja tapahtuman sisältö vaihtelee vuosittain. Ohjelmassa voi olla työpajoja ja erilaista tekemistä pienryhmissä sekä kevätnäyttelyyn tutustumista, niinä vuosina kun se opistossa järjestetään. Opisto lähettää kutsun, sisältökuvauksen ja ilmoittautumisohjeet kouluille ennen talvilomaa.

Vinkkejä koulun omaehtoiseen kulttuuritoimintaan

Tarja Polari -taidesalkku
Tarja Polari on lahjoittanut Seinäjoen kaupungille 30 maalausta, jotka taiteilijan toiveesta on sijoitettu kouluihin ja päiväkoteihin. Salkun materiaalit tutustuttavat Polarin taiteeseen ja rohkaisevat taidekuvan tarkasteluun ja tulkintaan sekä mielikuvitteluun ja leikkiin. Taidesalkku sisältää taidepalat, jotka on tehty kolmesta Polarin maalauksesta sekä vinkkejä niiden käyttöön. Taidesalkku löytyy Eepos-kirjastosta hakusanalla: Kulttuurikurkistus-salkku: varhaiskasvatus ja alakoulu. Tarja Polari -taidesalkku.

Käsityötä, luovuutta ja muotoilua Näppi käsityö- ja muotoilukoulussa
Näppi käsityö- ja muotoilukoulu järjestää käsityön työpajoja eri tekniikoista ja monista materiaaleista muotoilun menetelmiä käyttäen. Katso lisätietoja täältä.

Huom! Työpajat ovat koulun omista määräahoista kustannettavia.

Valtakunnallinen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on 0.–9. luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään vuosittain lokakuun alussa.

Koulujen elokuvaviikolla on mahdollisuus tutustua elokuvaan monipuolisesti taiteena, kulttuurina ja kielenä. Sivuston laadukkaat materiaalit ovat vapaasti käytettävissäsi maksutta ympäri vuoden.

Elokuvaviikon sivulta löydät lisätietoa erilaisista palveluista, elokuvakasvatusalan toimijoista sekä tavoista käyttää elokuvaa osana kouluopetusta. 

Poika katsoo järjestelmäkameran käytön läpi.
Kuva: Onni Venäläinen