Tanssi

Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettavissa työpajoissa oppilaat pääsevät nauttimaan tanssin ilosta monipuolisten oppimiskokemuksien kautta. Työpajoissa tutustutaan nykytanssin monimuotoiseen ilmaisuun sekä kehon kokonaisvaltaiseen käyttöön. Tanssi kehittää koordinaatiota, kehontuntemusta ja -hallintaa, omaa luovuutta sekä rohkeutta liikkeen kautta tapahtuvaan itseilmaisuun. Työpajoissa edetään ryhmän taitojen mukaisesti.

Työpajojen tavoitteena on herättää vuorovaikutusta, luovuutta ja läsnäoloa sekä antaa osallistujilleen tanssin riemua ja energiaa hauskalla ja saavutettavalla tavalla.

Tanssinopettaja Susanna Isotalon ohjaamia luokkakohtaisia tanssipajoja järjestetään kouluilla syys- ja kevätlukukauden aikana.

Tanssiin ja muihin taidealoihin liittyviä työpajoja ja esityksiä löydät täältä.

Musiikki

Kuudensien luokkien musiikkitarjonta toteutetaan Seinäjoen kaupunginorkesterin tai muiden kokoonpanojen konserttina. Vaihtoehtoisina sisältöinä voi olla kouluille vietävät taiteilijatapaamiset tai soitinesittelyt.

Kulttuurimatkan sisältönä lukuvuonna 2021-2022 on helmikuun alussa Seinäjoki-salissa esitettävä nuorten taitajien voimannäyttö. Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston oppilaiden sävellykset kohtaavat esityksessä Seinäjoen lukioteatterin tulkinnan William Shakespearen Myrskystä (1611). Kyseessä on kaksivuotisen yhteistyöhankkeen huipennus, jossa musiikin esittämisestä vastaavat Seinäjoen kaupunginorkesteri ja lukiolaislaulajat. Myrsky – musiikkia lumotulta saarelta -teos on koko perheen musiikillinen näyttämöteos.

Esiintyjät: SKOR; Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston teatterisävellysopiskelijat, ohj. Laura Yli-Soini; Seinäjoen lukioteatteri, ohj. Johanna Huhtala

6. luokkien kulttuurimatkan esitykset to 3.2. ja pe 4.2. klo 10.

Salama lyö valokuvan läpi, jossa lukioteatterin esiintyjiä.
Myrsky – musiikkia lumotulta saarelta 2022.

Valtakunnallinen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on 0.–9. luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään vuosittain lokakuun alussa.

Koulujen elokuvaviikolla on mahdollisuus tutustua elokuvaan monipuolisesti taiteena, kulttuurina ja kielenä. Sivuston laadukkaat materiaalit ovat vapaasti käytettävissäsi maksutta ympäri vuoden. Tältä sivulta löydät lisätietoa erilaisista palveluista, elokuvakasvatusalan toimijoista sekä tavoista käyttää elokuvaa osana kouluopetusta.