ESKARIFESTARIT

Eskarifestareissa on kyse lastenkulttuurikeskus Louhimon ja Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen kehittämästä lastenkulttuurikonseptista, jossa kouluun siirtymisen nivelvaiheeseen tarjotaan lapsille kulttuuri- ja taidesisältöjä.

Festivaali on osa kulttuurikasvatussuunnitelmatyötä, jossa taataan tietyt kulttuurisisällöt koskemaan koko kunnan tiettyä ikäryhmää. Kulttuurikasvatussuunnitelman kautta lapsi kasvaa osaksi paikallista kulttuuriympäristöä.

Keväällä 2019 Eskarifestareita juhlittiin Seinäjoen Rytmikorjaamolla kymmenennen kerran. Tapahtuma on vuosien varrella laajentunut Seinäjoelta Ilmajoelle ja viime syksynä myös Jalasjärvelle. Ensi vuonna se tulee myös osaksi Kurikan kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Tapahtumasarjan tuotantoa ja sisältöä on alusta lähtien ollut tekemässä monialainen yhteistyöjoukko. Viime vuosina mukana on ollut voimakkaasti Etelä-Pohjanmaan opisto.

Maukka (Milla Strömblad) ja Väykkä (Topi Anttila) seikkailivat kymmenen vuotta täyttäneillä Eskarifestareilla. Kuvaajat: Mia Takala ja Mika Rinta-Porkkunen