Etelä-Pohjanmaan museo

Luonto tutuksi Keidas-luontonäyttelyssä (valkoinen rakennus Törnävän museoalueella, Törnäväntie 23). Tutustutaan Keidas-näyttelyyn opettajan johdolla omatoimisesti tehtäviä tekemällä. Arvokkaista suojelualueista esimerkkikohteina ovat Alajoen viljelysmaisema ja Paukanevan suo eläimineen ja kasveineen, Kyrönjoki kalalajeineen, Kattilavuori ja Kyrkösjärvi lajeineen. Tilassa on havainnollinen pienoismalli Seinäjoen seudusta. Käyntiin kannattaa varata noin tunti aikaa.

Ala- ja yläkoulujen Keidas-luontonäyttelyn tehtävät ja ratkaisut (PDF):

E-P:n maakuntamuseon Östermyran kartanolla. Varhaisen teollisuuden historiaa rauta- ja ruutiruukin alueella. Yrittäjyyskasvatusta ja mahdollisuus liittää myös sanataide esim. tekemällä uutinen Östermyran alueesta.

Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museo
Keitä olivat suojeluskuntalaiset ja mitä tekivät lotat? Tulkaa vieraaksemme museoon, tehdään yhdessä tehtäviä, esim. kirjoitetaan kirjeitä vanhan ajan tyyliin mustekynällä. Tutustutaan myös Alvar Aallon suunnittelemaan museorakennukseen. Käyntiin kannattaa varata noin tunti aikaa.

Seinäjoen koululaisille Seinäjoen museoiden kohteissa vierailut opastuksineen ovat maksuttomia. Kaupunki kustantaa 5. luokkien Kulttuurimatkaan kuuluvan vierailun matkakulut.

Netistä löytyy myös uusi verkkonäyttelymme: Etelä-Pohjanmaan lotat 100 vuotta

Seinäjoen historiaan voi tutustua myös pelaamalla hauskaa Liinamaa-peliä sekä mobiilioppaiden avulla.

Ryhmävaraukset:
Ryhmäopastukset on varattava etukäteen:
Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museo, p. 06 416 2734, museot@seinajoki.fi

Lisätietoja Seinäjoen museoiden ohjelmasta:
Museolehtori Riikka Kaivola-Häyry, p. 044 470 0458

Nurmon museo

Nurmoo-Seura ry:n ylläpitämä Nurmon museo on kesä-elokuussa avoinna yleisölle ke-su klo 12-18, syys-toukokuussa sopimuksen mukaan (esittely 10 €/tunti). Museoon voi tutustua älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla joko paikan päällä tai vaikka kotoa käsin.
Mobiilisovellukseen on laadittu opas Nurmon museosta ja se on käytettävissä olipa museo auki tai kiinni.

Yhteystiedot:
Nurmoo-Seura@saunalahti.fi

Suomen siirtolaisuusmuseo

Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:n ylläpitämä Suomen Siirtolaisuusmuseo aloitti toimintansa Seinäjoen Peräseinäjoella vuonna 2006. Suomen Siirtolaisuusmuseo sijaitsee Kulttuuritalo Pokilla Peräseinäjoen keskustassa. Siirtolaisuusmuseon Maailman Raitti sijaitsee vajaan kahden km:n päässä keskustasta Kalajärven rannalla. Maailman Raitti esittelee suomalaissiirtolaisten asumista ja elämistä eri puolilla maailmaa.

Siirtolaisuusmuseo järjestää ulkosuomalaisten, siirtolaisryhmien ja siirtolaistaustaisten kulttuuria, historiaa ja nykypäivää esitteleviä vaihtuvia näyttelyitä, seminaareja, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä muita tapahtumia.  Koululaisille on tarjolla siirtolaisuusohjelmaa eri teemoilla.

Varaukset ja lisätiedot:
Suomen Siirtolaisuusmuseon toimisto, Terästalo,
p. 040 3691 543, sähköposti: info@siirtolaisuusmuseo.fi

Etelä-Pohjanmaan traktorimuseo

Traktorimuseo sijaitsee Etelä-Pohjanmaan sydämessä, Seinäjoella. Museon tiloina on vanha nuorisoseurantalo, joka on kunnostettu vuonna 1978. Lisäksi vuonna 2001-2003 on rakennettu uutta kylmää hallitilaa yli 1000 neliömetriä.