MUSEOT

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo

Luonto tutuksi Keidas-luontonäyttelyssä (valkoinen rakennus Törnävän museoalueella, Törnäväntie 23). Tutustutaan Keidas-näyttelyyn opettajan johdolla omatoimisesti tehtäviä tekemällä. Arvokkaista suojelualueista esimerkkikohteina ovat Alajoen viljelysmaisema ja Paukanevan suo eläimineen ja kasveineen, Kyrönjoki kalalajeineen, Kattilavuori ja Kyrkösjärvi lajeineen. Tilassa on havainnollinen pienoismalli Seinäjoen seudusta. Käyntiin kannattaa varata noin tunti aikaa.

Ala- ja yläkoulujen Keidas-luontonäyttelyn tehtävät ja ratkaisut:

0-2. luokkien tehtävät
0-2. luokkien tehtävien ratkaisut

3-6. luokkien tehtävät
3-6. luokkien tehtävien ratkaisut

7-9. luokkien tehtävät, pitkä versio
7-9. luokkien tehtävät, lyhyt versio
7-9. luokkien tehtävien ratkaisut, pitkä versio
7-9. luokkien tehtävien ratkaisut, lyhyt versio

Ohjeita ja vinkkejä opettajille

E -P:n maakuntamuseon Östermyran kartanolla. Varhaisen teollisuuden historiaa rauta- ja ruutiruukin alueella. Yrittäjyyskasvatusta ja mahdollisuus liittää myös sanataide esim. tekemällä uutinen Östermyran alueesta.

Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museoon tutustuminen. Järjestöt vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa, sota-ajat ja Alvar Aallon suunnittelema suojeluskuntatalo.

Seinäjoen koululaisille Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon molemmissa museoissa vierailut opastuksineen ovat maksuttomia. Kuljetukset, lukuun ottamatta 5. luokkien Kulttuurimatkaan kuuluvaa vierailua, koulut kustantavat itse.

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon ohjelmasta:
Amanuenssi-museolehtorit Kirsi Hänninen, p. 040 741 3910
Ryhmäopastukset on varattava etukäteen ja vierailuun on hyvä varata aikaa noin tunti.

Ryhmävaraukset:
Törnävän museoalue, p. 06 416 2648, epmaakuntamuseo(at)seinajoki.fi tai
Suojeluskunta ja Lotta Svärd –museo, p. 06 416 2734, suojeluskuntamuseo(at)seinajoki.fi

www.seinajoki.fi/Etela-Pohjanmaanmaakuntamuseo

Tutustu myös Seinäjoen menneet maailmat –mobiiliopastuksiin: www.seinajoki.fi/menneetmaailmat

Nurmon museo

Nurmoo-Seura ry:n ylläpitämä Nurmon museo on kesä-elokuussa avoinna yleisölle ke-su klo 12-18, syys-toukokuussa sopimuksen mukaan (esittely 10 €/tunti). Museoon voi tutustua älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla joko paikan päällä tai vaikka kotoa käsin.
eMuseo.fi/nurmonmuseo -mobiilisovellukseen on laadittu opas Nurmon museosta ja se on käytettävissä olipa museo auki tai kiinni.

Yhteystiedot:
p. 050 581 1699, Nurmoo-Seura(at)saunalahti.fi

www.nurmoo-seura.fi

Suomen siirtolaisuusmuseo

Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:n ylläpitämä Suomen Siirtolaisuusmuseo aloitti toimintansa Seinäjoen Peräseinäjoella vuonna 2006. Suomen Siirtolaisuusmuseo sijaitsee Kulttuuritalo Pokilla Peräseinäjoen keskustassa. Siirtolaisuusmuseon Maailman Raitti sijaitsee vajaan kahden km:n päässä keskustasta Kalajärven rannalla. Maailman Raitti esittelee suomalaissiirtolaisten asumista ja elämistä eri puolilla maailmaa.

Siirtolaisuusmuseo järjestää ulkosuomalaisten, siirtolaisryhmien ja siirtolaistaustaisten kulttuuria, historiaa ja nykypäivää esitteleviä vaihtuvia näyttelyitä, seminaareja, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä muita tapahtumia.  Koululaisille on tarjolla siirtolaisuusohjelmaa eri teemoilla.

Tiedustelut ja varaukset:
p. 040 369 1543 tai 040 774 8577, info(at)siirtolaisuusmuseo.fi

www.siirtolaisuusmuseo.fi/info

Etelä-Pohjanmaan traktorimuseo

Traktorimuseo sijaitsee Etelä-Pohjanmaan sydämessä, Seinäjoella. Museon tiloina on vanha nuorisoseuratalo, joka on kunnostettu vuonna 1978. Lisäksi vuonna 2001-2003 on rakennettu uutta kylmää hallitilaa yli 1000 neliömetriä.

www.traktorimuseo.fi

Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton sivuilta löytyy eri taidealoihin liittyviä laadukkaita menetelmäoppaita ja julkaisuja sekä verkkomateriaalia. Tutustu materiaaleihin osoitteessa:  www.lastenkulttuuri.fi/materiaalit/