9. luokka

DOKKINO -dokumenttielokuvatapahtuma

Yhdeksännen luokan oppilaille tarjotaan mahdollisuus osallistua Dokkino dokumenttielokuvatapahtumaan. Dokkino on valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvakiertue, joka tutustuttaa alle kahdeksantoistavuotiaat katsojat luovan dokumenttielokuvan maailmaan. Tapahtumissa esitetään kansainvälisiä laatudokumenttielokuvia, jotka käsittelevät ajankohtaisia teemoja.

Tapahtumaan kuuluu elokuvanäytösten lisäksi kattava opetusmateriaalipaketti, jonka avulla elokuvien kerrontaa ja niiden aiheita on mahdollisuus käydä läpi oppitunneilla.

Vuoden 2020 Dokkino-kiertue järjestetään Seinäjoella Bio Rexissä 18.-19.3. Elokuvien teemana on Ympäristö ja me.

Lisätietoja kiertueen ohjelmistosta: https://dokkino.fi/ohjelmisto/elokuvat/

Dokkino-tapahtumakiertueen tuottaa ja toteuttaa DocPoint-elokuvatapahtumat ry. Lisätietoja Dokkinosta osoitteesta https://dokkino.fi

Katso myös valtakunnallinen Elokuvaviikko kohdasta 7. luokat.

Arkkitehtuuri

Yläkoulujen arkkitehtuurikasvatuksen esite sisältää arkkitehtuuriin liittyviä tehtäväehdotuksia sekä hyödyllisiä linkkejä erilaisiin arkkitehtuurikasvatuksen materiaaleihin.

Tehtävät tarjoavat aiheita moniin eri oppiaineisiin. Ne sopivat myös monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja ilmiöpohjaisen opetuksen toteuttamiseen.

Esite: Yläkoulujen arkkitehtuurikasvatus

Arkkitehtuuritehtävä

Kulttuuripalvelut tuottaa arkkitehtuurikasvatuksen sisältöjä yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon, Seinäjoen oppaiden, Aalto-kaupunkien verkoston ja muiden arkkitehtuurialan toimijoiden kanssa.

Kulttuurikansio

Perusopetuksen 9. luokan oppilas voi antaa erityisen näytön kulttuuri- ja taideaktiivisuudestaan toteuttamalla äidinkielen oppiaineeseen sisältyvän vapaavalintaisen Kulttuurikansio -tehtäväkokonaisuuden. Kansio koostuu neljästä erilaisesta kulttuuriin ja taiteisiin liittyvästä tehtävästä sekä loppupohdinnasta ja oppilaan itsearvioinnista. Oppilaiden ohjaus ja tehtävien arviointi on koulujen äidinkielen opettajien vastuulla.

Kulttuurikansion ohjeistus

Kulttuurikansion kansilehti