Taide- ja kulttuurisisältöiset koulutukset

Louhimo järjestää taide- ja kulttuurisisältöisiä kasvattajien ja opettajien koulutuksia osana toimintaansa. Koulutuksia on toteutettu muun muassa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilökunnalle, ap/ip-ohjaajille sekä lastensuojelun perhetyöntekijöille. Koulutusten kesto ja tavoitteet määritellään osallistuvan ryhmän kanssa erikseen. Koulutusten tavoite on kannustaa ja innostaa aikuisia lapsilähtöisen taide- ja kulttuuritoiminnan toteuttamiseen osana omaa työtä. Koulutuksista voi tiedustella lisää Louhimon henkilökunnalta.

Sai työvälineitä lapsen kohtaamiseen ja tukemaan erilaisia lapsia.
Koulutuksista sai kivoja uusia ideoita toteuttaa ohjattuja hetkiä lasten kanssa.”

-Koulutuksiin osallistuneet varhaiskasvattajat

Lastenkulttuurin LAVAIN-palkinto

Louhimo myöntää vuosittain lastenkulttuurin LAVAIN-palkinnon. Louhimon myöntämä kiertopalkinto LAVAIN on palkinto merkittävästä työstä lastenkulttuurin eteen. Palkinto myönnetään vuosittain lastenkulttuurin mahdollistajalle sekä lastenkulttuurin asemaa edistäneelle henkilölle. Lavain-nimi muodostuu sanoista lastenkulttuurin avainhenkilö. Avaimen muotoinen teos on saarnista veistettyä eteläpohjalaista käsityötä. Avain symboloi ovien avaamisen lisäksi myös ratkaisukeskeisyyttä. 
 

LAVAIN-palkitut:

2024 Tuomo Kallio
2023 Marko Kivelä
2022 Petri Välimäki
2021 Suoku Siren
2020 Päivi Tulisalo
2019 Maija-Leena Rostén

Palkinnonjakotilaisuus aurinkoisella Kalevan Navetan pihalla.
Kulttuurivaikuttaja Suoku Siren (oik.) vastaanotti Lavain-palkinnon Louhimon Tanja Huuskoselta ja Jarkko Salolta Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla kesäkuussa 2021.