Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat saapuvat jälleen katukuvaan

Seinäjoen kaupungin kesäsoittajat

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajien perinteinen kesäkiertue järjestetään 11.-29.7.2022. Keikkoja järjestetään mm. kirjastoissa, uimarannoilla sekä kauppakeskuksissa. Viisihenkinen bändi on harjoitellut ohjelmistonsa tuttuun tapaan taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan Soittotila Kammiossa Lastenkulttuurikeskus Louhimon ohjauksessa. Tiiviin ja tehokkaan harjoittelujakson jälkeen Kesäsoittajat saapuvat jälleen Seinäjoen katukuvaan.

Keikkoja eri puolilla kaupunkia

”Kesäsoittajat soittavat yhteensä 45 erilaisessa kohteessa. Keikkakalenteri täyttyi jälleen odotetusti ja nopeasti, mikä on mahtavaa. Tänäkin kesänä suurin osa konserteista toteutetaan ulkotiloissa, ja monissa kohteissa voi musiikista nauttia vaikkapa omalta parvekkeeltaan.”, kertoo Kesäsoittajien tuottaja Jenni Packalén.

Kesäsoittajien kiertue toteutetaan nyt jo kahdettatoista kertaa. Kaikkiin julkisiin konsertteihin on vapaa pääsy, ja ne soveltuvat kaikenikäisille kuuntelijoille. Keikkakiertue toteutuu 11.−29.7.2022 välisenä aikana. Kiertueen julkisia kohteita ovat muun muassa kirjastot, uimarannat, kauppakeskukset, kahvilat ja Lasten päivä Keskustorilla. Tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman laaja kuulijakunta eri puolilta kaupunkia, joten vanhojen tuttujen keikkakohteiden lisäksi listalla on myös uusia keikkapaikkoja.

Esimerkiksi taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetalla Kesäsoittajat esiintyvät tiistaina 19.7. pop-rock-ohjelmistolla ja torstaina 21.7. lastenmusiikkiohjelmistolla. Myös Lintuviidan leikkikentälle tai Liikenne- ja fiilispuistoon kannattaa suunnata kesäretkelle, kun musiikki alkaa soida. Julkisten esiintymisten lisäksi Kesäsoittajat tekevät yksityiskeikkoja lukuisiin palvelukoteihin, Sevas-koteihin ja päiväkoteihin ympäri Seinäjoen. Avaa / lataa kesäsoittajien keikkakalenteri tästä (PDF). Keikkamuutoksista vaikkapa huonon sään sattuessa tiedotetaan Kesäsoittajien omissa sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Instagramissa.

Ohjelmistossa poppia, rockia ja iskelmää

Kesäsoittajien ohjelmisto koostuu monipuolisesta pop-, iskelmä- ja rock-musiikista eri vuosikymmeniltä. Päiväkotien ja palvelutalojen ohjelmisto on koostettu erikseen erityisesti lapsille sopivaksi. Soittajat ovat saaneet myös itse vaikuttaa ohjelmistoon.

”Kesäsoittajat ovat innokkaita ja taidokkaita soittajia. Mikään muu ei kehitä yhteissoittotaitoa paremmin kuin yhteissoittaminen. Siksi keikkakokemusten kartuttaminen on arvokasta ja tärkeää. Kaikki bändin jäsenet ovat yhtä mieltä siitä, että parasta tässä kesätyössä on nimenomaan se, että pääsee soittamaan ja esiintymään”, kertoo bändin musiikkiohjaaja Timo Luostari.

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat bändissä vuonna 2022 esiintyvät Helena Heinonen, Aarre Jouppi, Roope Kaunisharju, Verneri Korpela ja Jussi Ojala. Kesäsoittajien musiikkiohjauksesta vastaa Timo Luostari ja tuottajana toimii Jenni Packalén.