TIK-TAK KUTSUU TAAPEROT ESITYSSEIKKAILUUN

kuva: Maiju Vainionpää

Kulttuurikollektiivi Silta ja Lastenkulttuurikeskus Louhimo ovat kehittäneet yhteistyössä tänä keväänä elämyksellisen esitysseikkailun taaperoille. Yhteistyönä on syntynyt taaperoteatteria 1-3 vuoden ikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Kiertäväksi esitykseksi suunniteltu kokonaisuus on nimeltään Tik-Tak – Aikamoinen esitys. Noin 40 minuuttia kestävä esityskokonaisuus on yhdistelmä esittävää ja osallistavaa toimintaa sekä hetkessä elämistä.

Esitys perustuu ajan tarkastelemiseen lasten näkökulmasta. Se sisältää tarinankerrontaa ja aistielämyksiä muotojen, materiaalien, äänten sekä liikkeen kautta. Esityksessä katsojia kannustetaan myös osallistumaan toimintaan sen aikana. Lasten näkökulmaa on esitykseen osallistumaan kannustavan luonteen lisäksi varmistettu päiväkodissa järjestetyissä työpajoissa. Niissä Louhimon lastenkulttuurituottaja Tanja Huuskonen keräsi materiaalia osallistavin menetelmin.

”Kokosimme lasten ideat yhteen ja niistä sommittelimme mahdollisimman tarkasti heidän ideoitaan kunnioittavan kokonaisuuden”, Huuskonen kertoo. Lapset pääsevät vaikuttamaan sisältöön myös esitysten aikana. “Jokainen esitys muotoutuu osiltaan kokijoidensa näköiseksi yhteiseksi tapahtumaksi”, esityksen toinen näyttelijä Hegy Tuusvuori jatkaa.

Yhteistyössä valmistettua esitystä on syksystä 2017 lähtien tarkoitus kierrättää alueen päiväkodeilla ja kirjastoilla. Syksyllä Huuskosen esiintyjäparina nähdään teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) Maiju Vainionpää. Yleisölle avoimia esityksiä järjestetään tänä keväänä kaksi kappaletta. Molemmat näytökset ovat kesäkuun 2. päivänä, jolloin esiintymisareenana toimii Aallon kirjaston Studio. Kumpaankin esitykseen mahtuu maksimissaan 15 vanhempi-lapsi -paria. Ilmoittautuminen maksuttomiin esityksiin alkaa pääkirjaston asiakaspalvelussa 19.5. alkaen.

Lisätiedot:
Tanja Huuskonen
Lastenkulttuurituottaja | Louhimo
044 4181273
www.louhimo.com
www.kulttuurikollektiivisilta.fi