KESÄSOITTAJAT

2021

Seinäjoen kaupungin Kesäsoittajat ovat kiertäneet kaupunkia jo kymmenenä kesänä. Tulevana kesänä tämä 16-22-vuotiaista nuorista koostuva viiden henkilön bändi konsertoi heinäkuussa ympäri Seinäjokea. Esiintymiset ajoittuvat aikavälille 12.−30.7.2021. Kiertueella on lisäksi mukana Kesäsoittajien tuottaja, joka toimii kiertueen ääniteknikkona sekä kuskina.

Lisätietoja:
Jenni Packalén
Kesäsoittajien tuottaja
0447541750
jenni.packalen@seinajoki.fi

AIKATAULU

Kiertueaikataulu ja ajankohtaiset tiedot päivittyvät kesäkuun lopusta lähtien Seinäjoen kaupungin ja Louhimon kanaviin sekä Kesäsoittajien facebook-sivuille.

 

2020

Vuosi 2020 oli Kesäsoittajien juhlavuosi, sillä kesäsoittajien kiertue toteutettiin kymmenettä kertaa. Merkkipaalun kunniaksi kiertueesta muovautui festivaalityylinen kokonaisuus, ja kiertueen yhteyteen tuli kesäsoittajien lisäksi esityksiä myös muilta esiintyjiltä. Kokonaisuus piti sisällään muun muassa musiikkia, improvisaatioteatteria, flowtaiteita, tanssia ja sirkusta. Nämä maksuttomat ja kaiken ikäisille soveltuvat kulttuurielämykset olivat tarjolla ympäri Seinäjokea useissa julkisissa kohteissa 8.7.−31.7. välisenä aikana. Kiertueen kohteita olivat muun muassa ostoskeskukset, uimarannat, tori- ja puistoalueet sekä palvelukeskukset ja päiväkodit.

Kesäsoittajat esittivät monipuolista pop- ja rock-painotteista ohjelmistoa, jonka toivottiin puhuttelevan mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa. Kappaleissa oli hittejä niin menneiltä vuosikymmeniltä kuin tämän hetken tunnettuja radiohittejäkin. Kiertueeseen kuului poikkeuksellisten olojen vuoksi myös livestreamkeikka Kalevan Navetan Hugo-salista.

Juhlavuoden kesäsoittajina toimivat Ukko Vuorela, Roope Kaunisharju, Jere Kontiola, Sofianna Peura sekä Venla Sippola. Kesäsoittajien tuottajana työskenteli Ilkka Kivimäki.

Kesäsoittajat 2020

 

 

 

 

 

 

2019

Kesäsoittajat koostuu viidestä nuoresta kaupungin palkkaamasta kesätyöntekijästä, jotka harjoittelevat esitettävän ohjelmiston Rytmikorjaamolla Louhimon ohjauksessa. Kesäsoittajien tarkoituksena on muodostaa musiikillisia, välillä yllätyksellisiäkin, kohtaamisia kaupunkilaisten kanssa. Ryhmä vie musiikkia keskelle kaupunkilaisten arkea sekä väestöryhmille, joiden mahdollisuudet hakeutua itse kulttuuripalvelujen äärelle ovat rajalliset.

Uimarantojen ja avoimien ulkoilmaesiintymisten lisäksi kesäsoittajat esiintyivät mm. päiväkodeissa sekä vanhusten palvelukeskuksissa.

Vuonna 2019 Kesäsoittajina toimivat Kira Haapaniemi, Lassi Koivuluoma, Hilla Latukka, Tuukka Jaakonaho ja Olli Lepistö.