KESÄSOITTAJAT

2021

Kesäsoittajien kiertue järjestettiin 12.7.-30.7.2021. Kiertue piti sisällään 46 keikkaa ja oli järjestyksessään 11. järjestettävä kesäkiertue. Kesäsoittajia helli kesäisen kuuma ja sateeton sää. Keikat toteutettiinkin lähes poikkeuksetta ulkotiloissa ja koronarajoituksia noudattaen. Keikkapaikkoina oli tuttuun tapaan palvelu- ja päiväkoteja, kahviloita, kirjastoja, kauppakeskuksia, puistoja ja Sevas-kotien piha-alueita.  Kesäsoittajina toimi 16-22-vuotiaista nuorista koostuva viiden henkilön bändi. Kiertueella on lisäksi mukana Kesäsoittajien tuottaja, joka toimii kiertueen ääniteknikkona sekä kuskina. Yhtye harjoitteli ohjelmistonsa Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan Soittotila Kammiossa Lastenkulttuurikeskus Louhimon ohjauksessa.

Vuonna 2021 Kesäsoittajina toimivat:
Johannes Heikura – laulu, huuliharppu
Elli Sorvari – koskettimet, laulu
Roope Kaunisharju – basso
Jaakko Ikkelä-Koski – kitara
Veikka Ikkelä-Koski – rummut

Lisäksi toimintaan osallistuivat:
Jenni Packalén, Kesäsoittajien tuottaja ja miksaaja
Ilkka Kivimäki, Kesäsoittajien bändiohjaaja

Kiertueaikataulu ja ajankohtaiset tiedot päivittyvät Seinäjoen kaupungin ja Louhimon kanaviin sekä Kesäsoittajien facebook-sivuille.

 

2020

Vuosi 2020 oli Kesäsoittajien juhlavuosi, sillä kesäsoittajien kiertue toteutettiin kymmenettä kertaa. Merkkipaalun kunniaksi kiertueesta muovautui festivaalityylinen kokonaisuus, ja kiertueen yhteyteen tuli kesäsoittajien lisäksi esityksiä myös muilta esiintyjiltä. Kokonaisuus piti sisällään muun muassa musiikkia, improvisaatioteatteria, flowtaiteita, tanssia ja sirkusta. Nämä maksuttomat ja kaiken ikäisille soveltuvat kulttuurielämykset olivat tarjolla ympäri Seinäjokea useissa julkisissa kohteissa 8.7.−31.7. välisenä aikana. Kiertueen kohteita olivat muun muassa ostoskeskukset, uimarannat, tori- ja puistoalueet sekä palvelukeskukset ja päiväkodit.

Kesäsoittajat esittivät monipuolista pop- ja rock-painotteista ohjelmistoa, jonka toivottiin puhuttelevan mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa. Kappaleissa oli hittejä niin menneiltä vuosikymmeniltä kuin tämän hetken tunnettuja radiohittejäkin. Kiertueeseen kuului poikkeuksellisten olojen vuoksi myös livestreamkeikka Kalevan Navetan Hugo-salista.

Juhlavuoden kesäsoittajina toimivat Ukko Vuorela, Roope Kaunisharju, Jere Kontiola, Sofianna Peura sekä Venla Sippola. Kesäsoittajien tuottajana työskenteli Ilkka Kivimäki.

Kesäsoittajat 2020

 

 

 

 

 

 

2019

Kesäsoittajat koostuu viidestä nuoresta kaupungin palkkaamasta kesätyöntekijästä, jotka harjoittelevat esitettävän ohjelmiston Rytmikorjaamolla Louhimon ohjauksessa. Kesäsoittajien tarkoituksena on muodostaa musiikillisia, välillä yllätyksellisiäkin, kohtaamisia kaupunkilaisten kanssa. Ryhmä vie musiikkia keskelle kaupunkilaisten arkea sekä väestöryhmille, joiden mahdollisuudet hakeutua itse kulttuuripalvelujen äärelle ovat rajalliset.

Uimarantojen ja avoimien ulkoilmaesiintymisten lisäksi kesäsoittajat esiintyivät mm. päiväkodeissa sekä vanhusten palvelukeskuksissa.

Vuonna 2019 Kesäsoittajina toimivat Kira Haapaniemi, Lassi Koivuluoma, Hilla Latukka, Tuukka Jaakonaho ja Olli Lepistö.