SUOMEN LASTENKULTTUURIKESKUSTEN LIITTO PERUSTETTIIN ESPOOSSA

Liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Lisäksi liitto ylläpitää Lastenkulttuurikeskusten verkostoa ja koordinoi valtakunnallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja. Liiton kotipaikka on Tampere.

Liittoon kuuluu perustamisvaiheessa neljätoista jäsentä. Seinäjoen kaupunki on yksi liiton perustamisasiakirjan allekirjoittaneista. Pohjalaisväriä liiton hallitukseen tuovat varajäsenet Annina Ylikoski lastenkulttuuriverkosto Barkista sekä Tuomo Kallio Louhimosta. Liiton hallituksen puheenjohtajana aloitti Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä.

– Haluan tuoda lasten taiteellisen toimijuuden näkyväksi ja tuoda lastenkulttuurille lisää painoarvoa, ja liitto antaa tähän uusia mahdollisuuksia. Lastenkulttuuriala kärsii työntekijöiden työsuhteiden pätkittymisestä, toiveet lastenkulttuuria kohtaan ja tekijöiden mahdollisuudet toteuttaa niitä ovat kaukana toisistaan, Setälä sanoo.

Perustajajäsenet ovat kaikki Lastenkulttuurikeskusten verkoston jäseniä. Verkosto on perustettu vuonna 2003 opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta, vuodet 2003-2014 se toimi nimellä Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu.

Lisätietoja:

Saara Vesikansa, Lastenkulttuurikeskusten verkoston koordinaattori
saara.vesikansa@tampere.fi, 050 563 4366

Päivi Setälä, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, puheenjohtaja
paivi.setala@pori.fi, 044 701 1086