LISÄTYLLÄ TODELLISUUDELLA TÄYDENNETTY KANSANMUSIIKIN SOITTO-OPAS ALAKOULUILLE

kansanmusiikkia_kouluihinLouhimo ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö ovat toteuttaneet yhteistyönä Kansanmusiikkia kouluihin -menetelmäoppaan.

Kansanmusiikkia kouluihin on erityisesti peruskoulujen käyttöön suunnattu kansanmusiikin menetelmäopas, joka koostuu opettajille suunnatusta ohjeistuksesta sekä koulukäyttöön suunnitellusta kansanmusiikkiohjelmistosta. Eteläpohjalaisesta kansanmusiikista koostuvaan oppaaseen on upotettu lisättyä todellisuutta (augmented reality), joka älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella avattaessa täydentää oppaan sisältöjä. Lisätty todellisuus sisältää soitinesittelyitä ja musiikkivideoita. Maksuton opas ilmestyy sekä verkossa että painettuna julkaisuna, ja se toimitetaan tammikuussa alueen kouluihin ja musiikkioppilaitoksiin. Älypuhelinsovellus julkaistaan iPhone- ja Android-puhelimille, ja se ilmestyy App Storeen ja Google Play –sovelluskauppohin joulukuun aikana. Lisäksi painetun oppaan mukana on cd-levy, jolta löytyvät oppaan kappaleet nelihenkisen yhtyeen esittäminä.

“Tämä on hieno esimerkki Rytmimusiikkiverkoston yhteentuoman kahden eri toimijan yhteistyön tuloksista, yksinään kumpikaan hanke ei olisi tällaista toteuttanut. Tämä on myös syntynyt täysin Rytmikorjaamon sisällä, sillä myös mobiilisovelluksen toteuttanut Mediatoimisto Juuri löytyy talon yrityssiivestä”, Sibelius-Akatemian Folklink-hankkeen projektipäällikkö Piia Kleemola-Välimäki avaa oppaan syntyä. Louhimon projektisihteeri Tuomo Kallio jatkaa: “Tällaista opasta on suunniteltu jo pidemmän aikaa, ja tämä ajankohta on meille sopiva monellakin tapaa. Kansanmusiikkia kouluille täydentää erinomaisesti Louhimon julkaisutarjontaa”.

Oppaan ovat tuottaneet yhteistyössä Louhimo ja Siban Folklink-hanke. Lisäsovelluksen on toteuttanut Mediatoimisto Juuri. Opas jatkaa lastenkulttuurikeskusten valtakunnallinen verkosto Taikalampun menetelmäoppaiden sarjaa. Verkko-opas julkaistaan osoitteessa www.taikalamppu.fi ja painettua julkaisua voi tiedustella osoitteesta tuomo.kallio[at]seinajoki.fi.