LUOVAA RIEMUA RYTMIKORJAAMOLLA!

Ensimmäinen Rytmis Junior kokosi perheet yhteen ympäri maakuntaa ja jopa sen ulkopuolelta. ILMAINEN lasten kulttuuritapahtuma järjestetään Rytmikorjaamolla taas 9.4. Tapahtuman sisältöä on muutettu, joten mielenkiintoista tekemistä löytyy jo tapahtumassa käyneille, kuin uusillekkin kävijöille.

Ihastuttavia Marlee mumman satutuokioita pääsevät kuuntelemaan taas perheen pienimmät ja miksei vähän vanhemmatkin lapset. Työpajoja on uudistettu ja luvassa on jälleen mahtaviä musiikkiesityksiä Rytmi-instituuttilta, Etelä-Pohjanmaan Musiikkiopistolta. Tapahtuman pääesiintyjänä tällä kertaa nähdään Rytmisoppa!

Tervetuloa viihtymään jälleen koko perheen voimin Rytmikorjaamolle!

PÄIVÄOHJELMA 9.4:

13.00 Ovet aukeavat
13.05 Rytmi-Instituutin bändi
13.15 Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston saksofonikvartetti
13.30 Työpajat aukeavat
– Musisointi alakerrassa
– Elektropaja
– Kasvomaalaus tiipissä
– Maalausseinä cityssä
– Soitinrakennus eskimon kanssa
– Pinssipaja merirosvon kanssa
15.15 Työpajat päättyvät
15.15 Rytmisoppa
16.00 Tapahtuma päättyy

Marlee Mumman satutuokiot:
klo 13:30 & 14:30
Satutuokioiden pituus 30min.
MUSISOINTI ALAKERRASSA

Oletko aina miettinyt millaista olisi olla rokkitähti? Rytmikorjaamon alakerrassa pääset testaamaan erilaisia bändisoittimia Rytmi-instituutin ohjaajien opastamana!

ELEKTROPAJA

Elektropajassa improvisoidaan yhdessä uutta musiikkia vuorovaikutuksessa valojen kanssa. Työpajassa taltioidaan ääntä ja kuvaa Lastenkulttuurikeskus Louhimon tuottamaan yhteisötaideteokseen, jonka teemana on värit. Työpajan pitävät elektronisen musiikin ammattilaiset Alpo Nummelin ja Ringa Manner

KASVOMAALAUS TIIPIISSÄ

Intiaanimme Naurava Puhveli taiteilee ystäviensä kanssa veikeitä kuvia poskellesi! Saat päättää koristaako kasvojasi pääsiäispupu vaiko kenties söpö ja pörröinen lempieläimesi? Täällä vain taivas on rajana!
MAALAUSSEINÄ CITYSSÄ

Voihan rähmä, Cityn maalausseinät ammottavat tyhjyyttään! Masan mielestä seinät kaipaavat ehdottomasti keväisiä värejä ja erilaisia kuvioita! Valitse siis lempivärisi ja jätä jälkesi Masan maalausseinään.

Valmiit teokset ovat esillä toukokuussa Pikku Provinssi – lastentapahtumassa.
SOITINRAKENNUS ESKIMON KANSSA

Leikkisän eskimomme Lulun kanssa, voit rakentaa itsellesi tiukusoittimen ja koristella sen langoilla. Minkälainen ääni tiukusoittimesta lähteekään? Tule ja ota selvää!

PINSSIPAJA MERIROSVON KANSSA

Yarr! Merirosvomme Jaska kutsuu teidät kaikki seikkailunnälkäiset laivansa ohjaamoon! Valitse suosikkihahmosi ja painata siitä Jaskan kanssa itsellesi ikioma pinssi.

Se jääköön sinulle muistoksi rohkeudestasi heittäytyä mukaan tähän Rytmis Junior 2017-seikkailuun!

SATUNURKKA

Tekeekö mieli ummistaa hetkeksi silmät? Satunurkka on paikka, jossa voit rauhoittua hetkeksi kaikesta hälinästä ja kuuntelemaan Marja-Leena Mäkelän kertomia tarinoita.

Lastenmusiikkiorkesteri Rytmisoppa johdattaa maaseudun tunnelmiin

RYTMISOPPA

Lastenmusiikkiorkesteri Rytmisoppa on iloinen ja lämminhenkinen lastenmusiikkiorkesteri. Orkesteri koostuu pääosin Etelä-Pohjanmaan alueella asuvista energisistä musiikki-ihmisistä jotka tekevät rytmikkäitä ja mukaansatempaavia esityksiä lapsille. Mukana on myös monen musiikinalan ammattilaisia. Rytmisoppa on saanut nimensä siitä, että se käyttää soittimia monipuolisesti. Näistä syntyy oikea rytmisoppa. Käytössä on kehosoittimia, laatta- ja rytmisoittimia, kaatopaikkasoittimia, bändisoittimia ja mitä tahansa mistä lähtee hieno ääni. Lisäksi porukka laulaa mukana paikoin moniäänisesti.

”Esittämämme kokonaisuus on nimeltään Maaseudun elämää. Tässä tutustutaan niin maatilan elämään, eläimiin ja luontoon. Maaseudun elämää on reipas ja iloinen kokonaisuus, jossa musiikki johdattaa maaseudun tunnelmiin. Orkesteri haluaa tarjota lapsille monipuolisen äänimaailman lisäksi myös osallistavia leikkejä. Myös aikuisten toivotaan osallistuvan lasten kanssa leikkimiseen mukaan, mikäli vain on mahdollista. Lisäksi haluamme, että äänimaisema on mahdollisimman luonnollinen ja lapset saavat aitoja musiikillisia kokemuksia.”