RYTMIS JUNIORISSA JUHLITAAN VALTAKUNNALLISTA LASTENMUSIIKKIPÄIVÄÄ

Sirkustyöpaja. Kuva: Joni Kuusisto

Rytmis Junior Rytmikorjaamolla 18.11. klo 14:00 – 17:00. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Marraskuussa järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnallinen lastenmusiikkipäivä. Etelä-Pohjanmaalla lastenmusiikkipäivä näkyy siten, että tavallisimmin kevätkaudella toteutettu Rytmis Junior tapahtuma tekee paluun Rytmikorjaamon syyskauden tapahtumiin. Rytmikorjaamolla järjestettävässä tapahtumassa esiintyy lastenmusiikin superkokoonpano, kun lastenmusiikkiorkesteri Orffit yhdistävät voimansa Laitakaupungin orkesterin kanssa. Yhtye on julkaissut yhteistä musiikkia, jonka tiimoilta esiintymisiä on jonkin verran tehty aikaisemminkin. Yhtyeen levy on löydettävissä 
yleisimmistä suoratoistopalveluista.

Lastenmusiikin kuuntelemisen ja kokemisen lisäksi tapahtumassa pääsee myös itse osalliseksi kulttuurin ja taiteen tekemisestä. Ohjelmasta löytyy työpajoja elektronisen musiikin tekemisestä, sirkuksesta sekä kuvataiteesta. Yhteisötaideteosta tapahtuman osallistujat pääsevät valmistamaan valoin vahvistetulle piirustusseinälle. ”Työpajat ovat suunnattu 3-8 -vuotiaille, ja kaikkia sisältöjä voi lapsi tehdä yhdessä vanhempansa kanssa,” toteaa Louhimon lastenkulttuurituottaja Omar Zouiter.
Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Selmu ry ja Laitakaupungin orkesteri.

Elektronisen musiikin työpaja. Kuva: Joni Kuusisto

Rytmis Junior, Rytmikorjaamo, 18.11. 

klo 14:00 – 16:00
Lastenkulttuurikeskus Louhimon työpajoja:

– Elektronisen musiikin työpaja (Elektronista äänimaiseman luontia)
– Sirkustyöpaja
– Valotettu piirustusseinä (inspiraationa elektroninen äänimaisema)
– Taidetyöpaja

klo 16:00
Rytmikorjaamon lavalle nousee suosittu lastenmusiikkiorkesteri Orffit yhdessä Laitakaupungin orkesterin kanssa. Luvassa on äitien ja isien tekemää puolisähköistä lastenmusiikkia!

Herkkukioski palvelee koko tapahtuman ajan.

Lisätietoja:
Omar Zouiter
Lastenkulttuurituottaja
040 774 8563
omar.zouiter(at)seinajoki.fi