Ilmoittaudu MELU-rekisteriin

kuva: Marika Matalamäki

Louhimo, Selmu, Rytmi-instituutti kokoavat yhteistyössä artisti- ja bändirekisterin, jonka kautta alueen nuoret musiikintekijät pääsevät tutustumaan toisiinsa sekä löytämään tiensä esiintymään esimerkiksi Rytmikorjaamon lavalle. Louhimon bändirekisterin kautta on aiempina vuosina voinut saada apua esimerkiksi harjoitustilojen, studiotyön, esituotannon, keikkojen sekä koulutusten muodossa. Nyt Selmun ja Rytmi-instituutin kanssa tehtävän yhteistyön myötä myös eri taiteenalojen välinen yhteistyö sekä yhteensulautuminen helpottuvat entisestään. MELU-rekisterissä mahdollistuu yhteistyö esimerkiksi ääniteknikoiden, valokuvaajien, kuvataiteilijoiden ja media-alan osaajien kanssa.

Rekisteröinti ei velvoita bändejä tai artisteja mihinkään. Sen sijaan he voivat valita itselleen sopivat osat kollektiivin palveluista. Aktiivisille bändeille ja artisteille taataan vähintään yksi vuosittainen esiintymismahdollisuus Rytmikorjaamolla, mahdollisuus lainata laitteistoja pieniin esiintymisiin sekä tarjotaan apua treenitilojen löytämisessä. Tämän lisäksi rekisterin jäsenet saavat itselleen tiedon alueen musiikkiaiheisista koulutuksista ja projekteista.

”Tällaisen yhteisön kokoaminen ja ylläpitäminen innostavassa yhteistyössä antavat loistavat mahdollisuudet bändeille ja alasta kiinnostuneille tapahtumajärjestäjille. Tulemme olemaan Preppaamo-hankkeen asiakkaiden kanssa aktiivisesti mukana live-iltojen tuotannoissa tapahtumatuottajien sekä teknisten henkilöiden voimin”, kertoo Petteri Lehtola Selmulta.

Tarkoitus on kerätä yhteen kaikki Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan musiikkia tekevät ja sitä esittävät ihmiset sekä bändit. Bändien jäsenten keski-ikä tulee olla korkeintaan 25 vuotta. Artistien tyylisuunnalla ei ole väliä ja kaikki mahtuvat mukaan oli sitten kyseessä metalliyhtye, rap-artisti tai elektronisen musiikin tekijä.

Helmikuun aikana rekisteriin ilmoittautuneet bändit ja artistit pääsevät halutessaan suoraan esiintymään Rytmikorjaamolla maaliskuun lopulla järjestettävään Club Louhimoon.  Rekisteriin liittyminen tapahtuu osoitteessa louhimo.com/melu.