MARRASKUU ON SIRKUSTA TÄYNNÄ

Louhimo toteuttaa marraskuun aikana lapsille suunnatun sirkusesityksen Hai 5 – merenalainen seikkailu sekä kulttuuri- ja sirkusalan ohjaajille räätälöidyn SirkuSilta-tapahtumapäivän. Tarkoituksena on kehittää alueen sirkustoimintaa ja parantaa sirkustaiteen toimintaedellytyksiä.

Hai 5 – merenalainen seikkailu on sirkustaidetta, esineilmaisua ja varjoteatteria yhdistävä esitys viisivuotiaille. Seikkailussa nähdään mm. yksipyöräisellä ajoa, nuoralla ja lasipullojen päällä kävelyä sekä jongleerausta. Mukana ovat valtakunnallisen haun kautta valitut sirkustaitelijat Sini Napari ja Kai Kuutamo. Lavalle nousee myös seinäjokinen esineilmaisuesiintyjä Marja-Leena Nuormaa Vilén. Esityksen varjoteatterinuket on valmistettu yhteistyössä seinäjokisen taide- ja kulttuuripäiväkoti Saiman kanssa.

Louhimon toiminta-alueen varhaiskasvatukseen suunniteltu Hai 5 -esityskiertue jouduttiin perumaan koronapandemian aiheuttamien muutoksien vuoksi. Esitys kuitenkin kuvataan ja lähetetään digitaalisena esitystallenteena Seinäjoen, Kurikan ja Ilmajoen varhaiskasvatuksen viisivuotiaille. ”Digitaalisen jakelun etuna on sisällön laaja saatavuus. Esitys tavoittaa parhaimmillaan satoja lapsia. Louhimolla on otettu käyttöön syksyn aikana uusia tekemisen tapoja, jotta voimme tarjota taide- ja kulttuurisisältöjä eri ikäryhmille poikkeuksellisista oloista huolimatta.”, Louhimon lastenkulttuurikoordinaattori Tanja Huuskonen kommentoi.

Hai 5 -esitys on nähtävissä myös taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa osana Pikkuprovinssi & ValotON-tapahtumaa perjantaina 13.11. Ennakkoilmoittautuminen esitykseen on käynnissä osoitteessa pikkuprovinssi.fi.

Alueen sirkustoimintaa kehittämään järjestetään myös kaksiosainen SirkuSilta-tapahtumapäivä. Ensimmäistä kertaa marraskuun 19. päivä toteutuvasta kokonaisuudesta toivotaan vuosittaista verkostoitumistapahtumaa alueen toimijoille. Tapahtuman etäyhteyksin toteutuva päiväosio on tarkoitettu työnohjaukselliseksi koulutukseksi taide-, sirkus- ja kulttuurialan ohjaajille ympäri Suomen. Kalevan Navetalla järjestettävä iltaosio kutsuu läntisen Suomen alueella vaikuttavia sirkusalan toimijoita ja ammattilaisia verkostoitumaan yhdessä. Maksuton tapahtuma järjestetään kokoontumisrajoitukset huomioiden yhteistyössä Suomen Nuorisosirkusliiton kanssa. Ilmoittautuminen tapahtumaan on parhaillaan käynnissä osoitteessa louhimo.com.

”SirkuSilta konkretisoi haavettamme siitä, että sirkustaiteilijoilla ja -toimijoilla olisi hyvät edellytykset toimia alueella, ja siten lisätä kaikkien mahdollisuuksia lajiin tutustumiseen.”, Huuskonen tunnelmoi.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo on toteuttanut sirkustoimintaa vuodesta 2016 lähtien. Louhimon sirkustoiminta, -työpajat ja -kerhot perustuvat sosiaalisen sirkuksen periaatteisiin ja sopivat kaikenikäisille.

Hai 5 – merenalainen seikkailu ja SirkuSilta ovat osa High 5 -nimistä sirkustoiminnan kehittämishanketta, jota rahoittaa Taiteen edistämiskeskus

Hai 5 -esitys, Pe 13.11. klo 16, Hugo-sali, Kalevan Navetta, Pikkuprovinssi & ValotON- tapahtuma

SirkuSilta To 19.11. Webinaari klo 10–15.30, Iltatapahtuma klo 17–21, Hugo-sali, Kalevan Navetta

Kuva: Katariina Vestergård