LOUHIMON MINUUTTISIRKUS-VIDEOT OPASTAA TEMPPUILUUN

Louhimo julkaisee toukokuun lopusta lähtien neljäosaisen Minuuttisirkus-videosarjan Youtube-kanavallaan. Minuuttisirkus-videoilla opastetaan eri sirkusvälineiden käyttöä lyhyesti minuutissa. Videot on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat temppuilla sirkusvälineillä ja saada käytännön ohjeita tiiviissä paketissa harjoittelun aloittamiseen. Minuuttisirkus-videosarja lisää sirkustoiminnan saavutettavuutta ja saatavuutta. ”Videoiden avulla sirkustemppuja on helppo opetella vaikkapa kesäloman aikana koko perheen kanssa yhdessä,” Louhimon taidekasvattaja ja sirkusohjaaja Tanja Huuskonen vinkkaa.

Videoita julkaistaan muun muassa jongleerauspallojen sekä kukkakepin kanssa temppuilemiseen liittyen. Lisäksi julkaistaan vielä kaksi muuta videota, jotka ilmestyvät Louhimon Youtube-kanavalle kerran viikossa juhannukseen asti. Videoiden saavutettavuutta lisää videoihin saatavilla oleva suomenkielinen tekstitys. ”Tälle päivälle on tavallista, että videoita katsotaan erilaisilla älylaitteilla. Tämä haluttiin huomioida videoiden lyhyen mitan lisäksi myös lisäämällä tekstitys,” lastenkulttuurikoordinaattori Tuomo Kallio toteaa.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo on viimevuosina kasvattanut osaamistaan musiikin lisäksi myös muihin taiteenaloihin. Kehitys on osa keskuksen laajempaa strategista tavoitetta, jossa pyritään kaikkien lasten ja nuorten saamaan itselleen ainakin yksi taide- tai kulttuuriharrastus. Musiikin rinnalla toisena keskuksen kärkenä on vuodesta 2016 kulkenut sirkustoiminta. Sirkus on tähän asti näkynyt keskuksen toiminnassa erilaisten työpajojen muodossa sekä sirkusvälineiden rakennusoppaan ja rakennusvideoiden muodossa. Nyt julkaistavat Minuuttisirkus-videot keskittyvät temppuilun opettamiseen.

Ensimmäinen video julkaistaan keskiviikkona 29.5. klo 9:00