ESKARIT

Kirjastoseikkailu
Seinäjoen pääkirjasto sekä Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kirjastot kutsuvat alueensa esikoululaiset vuosittain tutustumaan kirjastoon. Toiminnallinen tutustumiskäynti sisältyy kirjaston ja päivähoidon yhteistyösuunnitelmaan.

Eskarifestarit
Eskarifestarit on esikoululaisten oma taidefestivaali, joka järjestetään keväisin koulumaailman kynnykselle siirtyessä. Kokonaisuus rakentuu tapahtumaan valmistelevista ennakkotehtävistä sekä tapahtumapäivän työpajoista ja esittävästä taiteesta. Monitaiteisen kokonaisuuden taiteenlajit ovat useimmiten musiikki, kuvataide, kädentaidot, tanssi ja draama. Kokonaisuus toteutetaan Louhimon ja Etelä-Pohjanmaan opiston yhteistyönä.

Kirjastoseikkailujen ja eskarifestareiden järjestäjät tiedottavat esikoulutoimipisteisiin tarkemmista sisällöistä sekä ajankohdista.

Vinkkejä eskarin omaehtoiseen kulttuuritoimintaan
Kirjastosta lainattavat Kulttuurikurkistus-salkut (Kuvat kiertää -taidesalkku, draamasalkku, rokkiboksi) löytyvät Eepos-kirjastosta hakusanalla Kulttuurikurkistus-salkku: varhaiskasvatus ja alakoulu. Tarja Polari -taidesalkku.

Hyödynnä myös ykkösluokkien ympäristökasvatuspaketin tehtäviä soveltamalla niitä ikäluokalle sopiviksi.