5. luokka

Museoretket

Museoretkillä opitaan yrityksistä, luonnosta ja historiasta

Etelä-Pohjanmaan museo tarjoaa inspiroivan oppimisympäristön kulttuuri- ja luonnonperintöön tutustumiseen. Museon museoretket tutustuttavat oppilaita omaan kotiseutuun ja sen historiaan.

Kulttuurimatkaan sisältyy 5. luokille kolme museoretkipakettivaihtoehtoa: Yrittäjyyskasvatusta Törnävän museoalueella, Kiehtovaa lähiluontoa museoalueella Keidas-luontonäyttelyssä sekä Aallon arkkitehtuuria ja vapaaehtoista maanpuolustusta Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museossa.

Keidas-luontonäyttelyn tehtävät ja ratkaisut löytyvät täältä.

Museoretkiä järjestetään syys- ja kevätlukukauden aikana. Museo lähettää kouluille tarkemmat tiedot sisällöistä, ajankohdista ja ilmoittautumisesta.

Lisätietoja: museot@seinajoki.fi, p. 06 416 2648 Etelä-Pohjanmaan museo

Arkkitehtuurikasvatus

5. luokat tutustuvat omatoimisesti omaan lähiympäristöön, Alvar Aaltoon ja Aallon tuotantoon.

Kouluilla järjestetään syksyn ja kevään aikana arkkitehti Mia Kellberg-Hakalan ohjaamat luokkakohtaiset arkkitehtuurityöpajat. Työpajoissa suunnitellaan ja toteutetaan puupalikoista kaupunki valmiille karttapohjalle. Työpajaan liittyy opettajille lähetettävä ennakkomateriaali, joka käydään läpi joko ennen työpajaa tai sen jälkeen.

Kokonaisuuteen kuuluu arkkitehtuurikasvatuksen esite, joka sisältää arkkitehtuuriin liittyviä tehtäväehdotuksia sekä hyödyllisiä linkkejä erilaisiin arkkitehtuurikasvatuksen materiaaleihin. Tehtävät tarjoavat käsiteltäviä aiheita moniin eri oppiaineisiin. Ne sopivat myös monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja ilmiöpohjaisen opetuksen toteuttamiseen.

Esite: 5. lk arkkitehtuurikasvatus (pdf. 490 kt)

Kulttuuripalvelut tuottaa arkkitehtuurikasvatuksen sisältöjä yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon, Seinäjoen oppaiden, Aalto-kaupunkien verkoston ja muiden arkkitehtuurialan toimijoiden kanssa.

Sanataide

Kirjaston ja koulun yhteistyösuunnitelmaan sisältyy kirjavinkkaus kaikille Seinäjoen viidesluokkalaisille. Vinkkaustunti toteutetaan joko kirjastossa tai koulussa.

Koulukino-elokuva

Yhteistyössä Koulukinon suoratoistopalvelun kanssa järjestetään 5. luokille mahdollisuus katsoa kouluilla elokuva Vedenneito. Ajankohta syys-lokakuun vaihde. Tarkemmat tiedot ja ohjeet lähetetään 5. luokkien opettajille.

Katso myös valtakunnallinen elokuvaviikko kohdasta 3. luokat.