3. luokka

Sanataide

Kirjaston ja koulun yhteistyösuunnitelmaan sisältyy pääosin kirjastopalvelujen kustantama kirjailijavierailu kaikille kaupungin kolmasluokkalaisille. Vierailun toteutuksesta ja ajankohdasta sovitaan vuosittain koulujen johtajien ja kolmasluokkalaisten opettajien kanssa.

Visuaaliset taiteet

Kulttuurimatka tarjoaa kaikille Seinäjoen perusopetuksen 3. luokille MUUSA-taidepajan Taidehallilla. MUUSA-paja sisältää opastetun kierroksen taidenäyttelyssä ja työpajaosion, jossa tehdään itse taidetta sekä tehtäviä näyttelyn teemaan liittyen. Pakettiin voi sisältyä myös ennakkotehtävä ja jälkipuintimateriaalia kouluilla hyödynnettäväksi.

Muusa-pajat

3. luokkalaisten Kulttuurimatka suuntautuu syksyllä 2020 ensi kertaa uuteen Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan. Kulttuurimatkalla vieraillaan Seinäjoen Taidehallin näyttelyssä Millaista on olla eläin? Vierailusta ollaan yhteydessä 3. luokkien opettajiin.

Lisätietoja näyttelystä: https://www.seinajoentaidehalli.fi/millaista-on-olla-elain/

Kalevan Navettaan voi tutustua katsomalla video Kuka hiipii Kalevan Navetassa? Video löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=bs1rV3HVc_w

Seinäjoen kansalaisopiston koululaispäivä

Kolmansien luokkien oppilaille tarjotaan mahdollisuus osallistua kansalaisopiston koululaispäivään huhtikuussa 2021. Kansalaisopiston koululaispäivä uudella Tammi-kampuksella tarjoaa huhtikuussa mukavan kevätpäivän 3. luokkien arkeen. Koululaispäivän ohjelma suunnitellaan ja toteutetaan ikäryhmän mukaisesti ja tapahtuman sisältö vaihtelee vuosittain. Ohjelmassa voi olla työpajoja ja erilaista tekemistä pienryhmissä sekä kevätnäyttelyyn tutustumista, niinä vuosina kun se opistossa järjestetään. Opisto lähettää kutsun, sisältökuvauksen ja ilmoittautumisohjeet kouluille ennen talvilomaa.

Vinkkejä koulun omaehtoiseen kulttuuritoimintaan

Tarja Polari -taidesalkku
Tarja Polari on lahjoittanut Seinäjoen kaupungille 30 maalausta, jotka taiteilijan toiveesta on sijoitettu kouluihin ja päiväkoteihin. Salkun materiaalit tutustuttavat Polarin taiteeseen ja rohkaisevat taidekuvan tarkasteluun ja tulkintaan sekä mielikuvitteluun ja leikkiin. Taidesalkku sisältää taidepalat, jotka on tehty kolmesta Polarin maalauksesta sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Taidesalkku löytyy Eepos-kirjastosta hakusanalla: Kulttuurikurkistus-salkku: varhaiskasvatus ja alakoulu. Tarja Polari -taidesalkku.

Käsityötä, luovuutta ja muotoilua Näppi käsityö- ja muotoilukoulussa
Näppi käsityö- ja muotoilukoulu järjestää käsityön työpajoja eri tekniikoista ja monista materiaaleista muotoilun menetelmiä käyttäen.

Katso lisätietoja täältä.

Huom! Työpajat ovat koulun omista määräahoista kustannettavia. 

Valtakunnallinen elokuvaviikko

Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen ensisijaisesti 3.-9. luokille suunnattu elokuvakasvatuksellinen teemaviikko, jonka aikana elokuvaan tutustutaan monipuolisesti ilmiönä uuden perusasteen opetussuunnitelman mukaisesti. Viikko toteutetaan vuosittain lokakuussa. Elokuvaviikon koordinoinnista vastaa Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneita ovat kansallinen Audivisuaalinen instituutti, Koulukino ry ja Lastenkulttuurikeskusten liitto.

Elokuvaviikon tavoitteena on, että elokuva olisi läsnä kouluopetuksessa 1) taiteena, 2) kulttuurina ja 3) kielenä. Elokuvaviikossa korostuu oppiaineiden välinen integraatio ja dialogi, oppilaiden aktiivinen osallistuminen, mielekäs oppiminen, monialaiset oppimiskokonaisuudet ja ilmiöoppiminen.

Elokuvaviikon materiaalit on käytettävissä maksutta koko lukuvuoden ajan. Samoin elokuvat on katsottavissa KAVIn elokuvapolulla maksutta koko lukuvuoden ajan.

Elokuvaviikko on kouluilla itsenäisesti toteutettava kokonaisuus. Tutustu elokuvaviikon tarjontaan osoitteessa: http://elokuvaviikko.fi/elokuvakasvatuskoulussa