KESÄSOITTAJIEN JUHLAVUOSI TUO KULTTUURIA KAUPUNKIIN

Klikkaa kuva isommaksi nähdäksesi kiertueaikataulun! Mahdollisista muutoksista tiedotetaan Kesäsoittajien Facebook-sivulla.

Seinäjoen kaupungin kesäsoittajien kuukauden mittainen työrupeama alkaa heinäkuussa. Viidestä nuoresta muusikosta koostuva orkesteri lähtee viiden päivän tiiviin harjoittelujakson jälkeen kolme ja puoli viikkoa kestävälle kiertueelle. Koronatilanteen aiheuttamien poikkeusolojen jälkeen kiertue tuo kaupunkiin kaivattua kulttuurielämää ja on lisäksi hieno mahdollisuus nuorille soittajille.

Käsillä on juhlavuosi, sillä kesäsoittajien kiertue toteutetaan nyt kymmenettä kertaa. Merkkipaalun kunniaksi kiertueesta on muovautunut festivaalityylinen kokonaisuus, ja kiertueen yhteyteen tulee kesäsoittajien lisäksi esityksiä myös muilta esiintyjiltä. Kokonaisuus pitää sisällään muun muassa musiikkia, improvisaatioteatteria, flowtaiteita, tanssia ja sirkusta. Nämä maksuttomat ja kaiken ikäisille soveltuvat kulttuurielämykset ovat tarjolla ympäri Seinäjokea useissa julkisissa kohteissa 8.7.−31.7. välisenä aikana.

− Nyt puhutaan jopa pienestä kiertuemuotoisesta kaupunkifestivaalista. Tällaiselle arjen piristykselle on varmasti tarvetta nyt enemmän kuin aikoihin, toteaa kesäsoittajien tuottaja ja ohjaaja Ilkka Kivimäki.

Kesäsoittajat harjoittelevat ohjelmistonsa Kalevan Navetassa lastenkulttuurikeskus Louhimon ohjauksessa. Kiertueen aikana kesäsoittajille kertyy yhteensä 50 esiintymistä. Kiertueen kohteita ovat muun muassa ostoskeskukset, uimarannat, tori- ja puistoalueet sekä palvelukeskukset ja päiväkodit.

− Koronarajoitusten tuomat ideat ja uudet toteutusmuodot näkyvät myös kiertueen kohteissa. Nyt tavoitellaan ihmisiä viemällä esityksiä esimerkiksi kerrostalojen pihoille, jolloin katsojien on mahdollista seurata esityksiä omilta parvekkeiltaan tai terasseiltaan. Ihmiset, jotka eivät välttämättä pääse poistumaan kotoaan tai kokoontumaan suurten henkilömäärien tapahtumiin, pääsevät myös nauttimaan esityksistä, iloitsee Kivimäki.

Viimeistään silloin, kun kesäsoittajat esiintyvät livestreamin välityksellä Kalevan Navetan Hugo-Salista perjantaina 24.7. klo 16.00, on kaikilla mahdollisuus saada osansa festivaalista.

Kesäsoittajat esittävät monipuolista pop- ja rock-painotteista ohjelmistoa, jonka toivotaan puhuttelevan mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa. Kappaleissa on hittejä niin menneiltä vuosikymmeniltä kuin tämän hetken tunnettuja radiohittejäkin.

− Päiväkodeille ja palvelutaloille suunnattujen esitysten ohjelmisto koostuu vanhoista lastenlauluista. Nämä kappaleet koskettavat myös iäkkäämpää kuulijakuntaa, Kivimäki uskoo.

Juhlavuoden kesäsoittajat ovat Ukko Vuorela, Roope Kaunisharju, Jere Kontiola, Sofianna Peura sekä Venla Sippola.

Lisätietoja:
Ilkka Kivimäki
Kesäsoittajien tuottaja
Lastenkulttuurikeskus Louhimo
ilkka.kivimaki@seinajoki.fi
044-4181666

Lisätietoja sekä mahdolliset aikataulumuutokset löytyvät kesäsoittajien facebook-sivuilta.