ESKARIFESTARIT LAAJENEE ILMAJOELLE

Louhimon pitkään esikoululaisille järjestämä esikoululaisten oma festivaali Eskarifestarit laajenee tänä vuonna Seinäjoelta Ilmajoelle. Eskarifestareissa on kyse lastenkulttuurikeskus Louhimon ja Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen kehittämästä lastenkulttuurikonseptista, jossa kouluun siirtymisen nivelvaiheeseen tarjotaan lapsille kulttuuri- ja taidesisältöjä.

Eskarifestarit ovat osa kulttuurikasvatussuunnitelmatyötä, jossa taataan tietyt kulttuurisisällöt koskemaan koko kunnan tiettyä ikäryhmää. Kulttuurikasvatussuunnitelman kautta lapsi kasvaa osaksi paikallistakulttuuriympäristöä. Seinäjoen esikoululaiset ovat vuodesta 2010 asti vierailleet Eskarifestareilla Rytmikorjaamolla. ”Eskarin päättäminen on juhlan aihe ja sitä olemme halunneet korostaa aivan alusta lähtien”, toteaa Louhimon lastenkulttuurikoordinaattori Tuomo Kallio.

Tapahtumasarjan tuotantoa ja sisältöä on alusta lähtien Selmun ja Louhimon kanssa ollut tekemässä monialainen yhteistyöjoukko. Kahtena viime vuotena mukana on ollut voimakkaasti Etelä-Pohjanmaan opisto. Opiston yhteistyökumppanuus on mahdollistanut sen, että työpajoissa on paljon ohjaajia ja satapäinen lapsijoukko saa riittävästi yksilöllistä ohjausta sekä huomiota.

Tärkeänä seikkana on myös opiston musiikki-, tanssi- ja teatterilinjojen yhteistuumin tuottama esitys, joka huipentaa jokaisen festivaalipäivän. Tänä vuonna festivaalin esityksenä toimii Keinulauta. Se on esikoululaisille kohdennettu kasvutarina, lämminhenkinen näytelmä ystävyydestä. Kulttuurilinjojen lisäksi mukana on opiston nuorisotyön opiskelijoita. Etelä-Pohjanmaan opiston mukanaolo tarjoaa festivaalille samalla luontevan väylän laajentua Seinäjoelta myös muualle maakuntaan. Ilmajoen eskarit viettävät festivaalinsa Etelä-Pohjanmaan opiston tiloissa.

Vuonna 2017 festivaali järjestetään kahdeksatta kertaa, joten ensimmäisten vuosien festivaalikävijät ovat siirtyneet jo yläkoulun puolelle. Louhimon tulevien vuosien strategisena tavoitteena on levittää festivaali Seinäjoen ja Ilmajoen lisäksi myös muihin kuntiin. ”Seuraavana loogisena laajenemisen kohteena on Kurikka”, päättää lastenkulttuurikoordinaattori Kallio.

Eskarifestarit Seinäjoella
Rytmikorjaamo 18.4.-21.4. 2017 klo 9-11:30 ja 12:30-15 (HUOM! ti 18.4. vain 12:30-15:00)
Eskarifestarit Ilmajoella
Etelä-Pohjanmaan opisto 25.4. 12:30-15:00 sekä 26.4. 9:00-11:30 ja 12:30-15:00
Keinulauta – näytelmä ystävyydestä avoimet esitykset
Etelä-Pohjanmaan opisto 25.4.2017 klo 18:00 ja 28.4. klo 19:00
Avoimiin esityksiin liput: 7 € tai perhelippu 20€, varaukset ennakkoon osoitteeseen lippu@epopisto.fi

Lisätietoja

Eskarifestarit
Tanja Huuskonen
Louhimon lastenkulttuurituottaja
tanja.huuskonen@seinajoki.fi, 044 418 1273

Keinulauta-näytelmä
Venla Korja
Teatterilinjan vastaava opettaja, ohjaaja
venla.korja@epopisto.fi, 044 432 5621